Sayfalar

14 Ocak 2015 Çarşamba

yatak örtüsü (yılan hikayesi)

herkese mutlu sabahlarr..
bir baktımda son postum bir ay önceymış.iyice tembelleştım.dikemedikçe dikiş aşkımıkaybettim sankı.bu yatak örtüsü projesi elimde olmayan sebeblerden çokkk süründü elimde.öyle olunca ne başka bi işe başlayabiliyorum nede bunu bitirebiliyorum.
bu yatak örtüsü benim ilk mefruşat denemem =) adı bile havalı mefruşat =)))
kermese masa örtüsü dikerim dedim iş yatak örtüsüne vardı.hemde nervurlu felan.hayatta nervur yada dantel sarma yapmamışım.haylide maliyetli bir malzeme.haydı bismillah deyip başladım ama nervurler beni zorladı.

tabiki bu tamamlanamamış hali henüz astarı ve elyafı takılmadı ama artık makinaya oturmakta zorlandığım için kalan ksımını başka bi arkadaş deevretmek zorunda kaldım.elyafın elime geçmesi uzun sürünce  işi bıraktım anlayacağınız =)
yastıkların üzerine koyduğum incilerin biri çok küçük biri çok buyuk.bu ikisiinin ortası bi boyda inci yapışacak her nervurun ortasına

ve bu küpürler küçük inciler ve şeffaf pullarla işlenecek



bu etek kısmındaki küpürün fazlalık tülleride kesildimi astarlama elyaflama da bittimi şahane bişey olucak ama =)

işte o aşamaya getiremedim ben.benim hayta felsefemdir şu ata sözü.kurda sormuşlar ensen niye kalın kendi işimi kendim görürüm demiş.bu işte öyle oldu.elyafı hacım olarak büyük olduğundan ben hamile halımle otobuste taşımayayaım diye biz getirelim dediler.tabi onlar getirinceye kadar benim karnım buyudu eğilip doğrulmakta sıkıntı yaşar hale geldim.34haftalık olduk artık.bu sebepten arkadaşa göndermeden önce yarım yamalakta olsa fotoğraflamak istedim.çünkü kermes açıldğında bebeğim doğmuş olacak bitmiş halini fotoğraflayamazsam içimde kalırdı =) yanı demeyin herşeyi eksik bunu niye yayınladın diye =)

ve buda ilham aldığım netten bulduğum model.ortadaki küpürler hayli masraflı olduğundan iptal ettim.ilgilenenlere duyurmak isterimki bu kullandığımız küpürün işlmesiz normal fiyatı270 lira.işlemeli olanlar zaten uçmuş.yanı kermese değilde kendime yapacak olsam bu takımın maliyeti 500ü bulacaktı sanırım.hazırların nıye o kadar pahalı olduğunuda anlamış oldum böylece =)
ve buda dünya üzerindeki en ilkel nervür yapma tekbniğinden bir kare =)
cahillik başa bela.nervür yapıcam cetvel lazım olacağını akıl edememişim.nervürleri çizmek için ucan kalem almamışım.ama kafaya koydum bu işe ogun başlanacak.aldım oklavayı bide kumaşa yakın renkte kuru boyayı.başladım cm cm cizmeye.en zor kısmı nervür çizgilerini ayarlamaktı.bi arkadaşın tavsiyesi üzerine nervur ayagı olamdanda nervür yaptım.sadece çift iğne kullanarak yaptım bu nervürleri.nasıl fikir ama =)

17 yorum:

  1. Bitmeden bile harika görünüyor ellerine sağlık... Bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Senin en azından makinaya oturamamak için bir sebebin var ben de sebep de yok eeee oturamıyorum işte dikişten mi soğudum ne ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sorma asljnda dikmeyi planladigim cok sey var benim ama insan bj ara verdimi sogukluk giriyor sanki makinayla arasina

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor.Çok zor bir işmiş bu zaten.Nervürdü, danteldi,elyaftı ,koca örtüyü döndüre döndüre dikmek gerçekten zor.Kolay gelsin,her anlamda.Allah kavuştursun bebeciğine.Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😃 cahil cesaretiyle zaten yine boyumu asan bi ise kalkismisimguzel dualarinizada aminnn

      Sil
  4. blog listenize benide eklerseniz sevinirim. http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar blogunuzu takibe aldım bende yeniyim bloguma beklerim sizi:)

    YanıtlaSil
  6. bu ne kadar harika bişey böyle maşallah çok beğendim muhteşemmm olmuşşş;Ben çok yeniyim dikişte bloğuma beklerim:)http://aysheninhobileri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. ya ne güzel şeyler yapmışsınız maşallah. ben de istiyorum. bütün bunları nasıl öğrendiniz yani kursa mı gittiniz yoksa meslek lisesinden mi. yani demek istediğim çok heyecanlanıyorum bu dikiş bloglarını görünce. bende belediyenin kurslarına gitmeyi düşünüyorum eylülü sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nergis hanim hic kursa gidecek imkanim olmadi.deneme ysnilma biraz hrves bolca zaman ve cesaret 😊

      Sil
    2. Nergis hanim hic kursa gidecek imkanim olmadi.deneme ysnilma biraz hrves bolca zaman ve cesaret 😊

      Sil
  8. Model çok güzel sizin çalışmanız da çok güzel olacak gibi görünüyor. Ellerinize sağlık. Bu arada Allah kolayca kurtarsın diyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim ozlem hanim Allah kurtardi ben yorumunuzu gorunceye ksdsr 😊

      Sil