Sayfalar

16 Aralık 2014 Salı

hamile mantosu ve bir ferace

Bir önceki postta paylaştığım kaşe mantomu izmire gelmeyen kış yüzünden sadece bi kez giyebilince acil ihtiyactan bir manto daaha dikmem  gerekti.Tamda böyle bi zamanda yıllardır burnumun dibinde olan ama tabelası felan olmadığından haberdar olmadığım tekstil artığı diyebileceğim kumaşları kilo işi satan bi dükkan öğrendim.Allah söyleyenden razı olsun metresi12 lira olan çelik penye denen kumaşın parçalarını kilosu 5 liraya aldım =)
Toplamda30 liralık alışveriş yaptım ama normal fiyatlardan alsaydım100 lirayı gecerdi sanırım.şöyle bi aldıklarımı anlatacak olursam bir tuniklik bordo bir pardesülük mor ve yeşil 2  3bluzluk incecik penye aldım.İşte bu mantomun kumaşıda o kumaşlardan.Yanı ayıptrı söylemesi5 liraya bile malolmadı sanırım =)
fotoğraf çekecek kimse bulamadığımdan bana yardıma gelen kardeşimle pazara çıktığımızda hemen kapının önünde çekiliverdim arka planı görmezden gelin artık =)

şimdilik yandan bi kuşak yaptım ama bu modeli seçme sebebim doğumdan sonra belden kemerli olarak kullanmak istemememdir
Kalıp olarak çoook kullandığım pensli bluz kalıbımı kullandım (ne bereketli kalıpmıiş ) ama fotoğraflamayı unutmuşum onun için basit bi çizimle onuda paylaşmak istedim
düz bluz kalıbımı kumaşa bu şekilde yerleştirip yakadandışa doğru20 cm daha çıkardım kumaşı ve yaka oyuntuusunu o tarafa doğru devam ettirdim.
arka parçada sadece etek ucu için açma yaptım.bu kadar basit bi model
ve buda yine aynı kalıbın sadece etek uclarını genişleterek yaptığım bilmem kaçıncı feracem.benimkini gören arkadaşlarım fermuarlı feracenin rahatlığını gördükçe bizede bizede demeye başladılar =)

bende doğumdan önce dikerim sonrası için söz veremem deyınce kıştan yazlık feracesini hazırladık arkadaşın

şimdi sırada bir diğer hamile arkadaşıma dikilecek hamile mantosu var =)
insan karnında kız bebek taşıyınca daha bi hamaratmı oluyo acaba yoksa banamı öyle denk geldi =) oğlumda9 ay yatmıştım



12 yorum:

  1. Rabbim bebişini sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin,bayıldım feracelere,hele şu pembeliye bittim:):):)Maşallah maşallah:)

    YanıtlaSil
  2. Maşallah diyelim Allah nazarlardan saklasın sizi ve bebişinizi... İzmir de bu kumaş cenneti nerede ola ki... Bu arada mantonuza bayıldım....:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda pek oyle kumas cenneti degil.toz kir pas icinde yrrde yigili buyuk boy posetlerden arayip buluyorsunuz kumaslari :-) burasi bayrakli osmangazide bu taraflari biliyorsaniz gormek isterseniz detayli tarif ederim

      Sil
  3. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ( banada inş) Bizde 29. haftadayıız ben dikemediğim için 44 beden kaban aldım, çok özeniyorum dikebilenlere darısı bana inşaallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa ne guzel ayni haftdayix demek.mevlam hepimize saglikla kavusmayi nasip etsin.ne yalan soyliyim denediim pardesulerin duruslari e fiyatlarindan sonra dikebildigime sukrettim bende

      Sil
  4. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Ben de ne zamandır Ferace dikmek istiyorum ama acer edemiyorum.annemler de orada oturuyorlar. Yerini tarif edebilir misiniz kumascinin rica etsem

    YanıtlaSil
  5. Bu çoook güzel olmuş arkadaşın çok çok şanslı ellerine sağlık hayırlı bir evladın daha da kolay bir doğumun okur inşallah kardeşim Rabbim işini rast getirsin .

    YanıtlaSil
  6. Bu çoook güzel olmuş arkadaşın çok çok şanslı ellerine sağlık hayırlı bir evladın daha da kolay bir doğumun okur inşallah kardeşim Rabbim işini rast getirsin .

    YanıtlaSil
  7. Merhaba izmirdeyim nereden aldınız

    YanıtlaSil
  8. Merhaba izmirdeyim nereden aldınız

    YanıtlaSil