Sayfalar

24 Eylül 2014 Çarşamba

bayram hediyesi

Tüm dikiş sever dostlarıma mutlu akşamlarr
dikiş aşkıyla yanıp tutuştuğum fakat kumaşsız kaldığım şu günlerde tamda yarın yeni br kumaş pazarı keşfetmeyi günler öncesinden planlamışkennnn oğlumun ateşlenmesi sonucu yarın hatay pazarı için yaptığım çılgın alışveriş planı yatmış bulunmakta.Kuzucuğumsa hala ateşler içinde yanmaktan perişan vaziyette uyuyakladı.Okula başlamamızın birinci ayında ikinci hasatalık bu.Bekliyordum ama bu kadar sık değil açıkcası.Neyse mevlam dermansız dert vermesin deyip gelelim dikişe.
Daha önce burada bahsettiğim kıyafetimden kalan kumaşı tamamen unutmuşken dikiş odamda elime geliverince aniden kafamda bi fikir canlandı.Yaz başında kotondan aldığım ve hiç giymediğim bluzumu bayramdan göbeğimi saklamak için uygun bulmuşken şöyle bi baktım e  ben bundan bide kardeşime yapayım dedim

Rengi hemen hemen aynıydı sadece kumaşı daha dökümlüydü ve sırf önündeki fiyonga vurulup almıştım
     Sezon başında 70 liraya satılmış ben sezon sonunda20 liraya aldım aynını yaklaşık10 liraya mal ettim =) bu dikiş işi karlı iş genelde
Kullandığım kalıbın kolu abdest alırken sorun çıkardığından basit bi bağcık denemesi yaptım  uzaktan bakınca çokta iyi beceremediğim anlaşılmıyor dimi =)
bu arada bu bluzun kalıbı burdanın benim için en bereketli ve kullanışlı kalıplarından oldu.böyle basit bir kalıp.blog hayatımın ılk günlerinde bu kalıpla 6 farklı bluz tasarlayarak bir etkinliğe katılmıştım.
merak edenler varsa  aynı kalıptan yaptığım diğer6 bluze buradan bakabilirler
dergideki dikilmiş halı olan bu bluze bayılıpta bu kalıbı çıkarmıştım ve ilk sorunsuz taktığım kol kalıbı oldu kendileri =)
şimdi sabırsızlıkla kardeşime hediyesini ulaştırmak için bayramı bekliyorum.Laf aramızda aynı kalıpla annemin feracesinden arda klana kumaştan bi buz daha kestim.Nasıl süsleyeceğime karar verdiğim anda onuda dikicem inşallah.Umarım biricik kardeşim beğenir =)



24 yorum:

  1. önceki bluzlara baktım,ne güzeller ilham aldım her birinden, yani bi tanesinin kopyası gelirse önümüzdeki günlerde hiç şaşırmayın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlham olabildiysem ne mutlu bana gurur duyarim dogrusu tesekkurler guzel sozleriniz icin :-)

      Sil
  2. Elinize gözünüze sağlık. Bu tür kumaşları dikmek beni çok zorluyor. Ama sizin ki çok güzel olmuş. Kardeşiniz güle güle giysin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcin hanim neden zorluyorki dikimi kolay bi kumas aslinda.bende esnek mkumaslarda zorlaniyorum.sagolun bu arada

      Sil
  3. Çok güzel olmuş ellerine sağlık :)) Ayrıca yakındanda bakınca bağcıklarda bir sorun görünmüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biyenin makinadan kactigi noktalar gorunmuyorda heh he he.cok tembel bi terziyimdir.sokmekten nefretttt ederim :-)

      Sil
  4. Cok geçmiş olsun oğluşunuza.Bol bol c vitamini takviyesi gerekiyor artık hem cocuklara hem bizlere.en kısa sürede iyilesr insallah.bluz cok güzel olmuş ayrıca.iyi günlerde giysin kardesinz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolun gecmis olsun dilekleriniz icin.sanirim bagisikligi destekleyici biseyler alsam iyi olacak hem ogluma hem kendime

      Sil
  5. yavruma çok geçmişler olsun
    ah o planlar yapılır da ne zaman size uyar ki hep böyle geçiyor hayat işte.
    Bence kollardaki biye süper olmuş .... ben manşete tercih ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda bende manset severim ama dikis pdama giren bir cekirge sade kol uclari kalmisken dikis askimi kacirdi.biran once bitirip cikmak istedim odadan cunku o korplmayasi cekirge cikmiyordu :-)

      Sil
  6. çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin öncelikle.. Kardeşin de güzel günlerde giysin çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  7. Okullar açıldı hastalıklarda başladı çocuklar değil biz bile aksırıp tıksırıyoruz şu sıralar. Çok geçmiş olsun yavrucuğa. Özellikle şu süsleme işinde süpersin Ferhan çok dozunda süslemeler yapıyorsur, bravo ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol handecim guzel yorumun icin.aslinda en cok fikir bulmakta zorlandigim konuda bu suslemelrdir.disaran basarili gorunmesine cok sevindim

      Sil
  8. ellerine sağlık çok şeker olmuş,,,

    YanıtlaSil
  9. bayıldım ben bu bluza. Seni izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  10. çook güzel olmuş ellerinize sağlık:) fiyonk çok güzel hava katmış

    YanıtlaSil
  11. Harika bir bluz. Dikiş gerçekten ucuza geliyor gibi ama çok zaman ve emek harcamak gerekiyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol.bizde o zaman ve emegi seveseve harciyoruz neyseki :-)

      Sil
  12. Aaaaa ben bir yerden hatırlıyorum bu kalıbı! :D
    ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa irem hanım sizleri aramızda görmek ne güzel =) bana verdiğiniz çok faydalı bir fikirdi bol bol kullanmaktayım bir kalıp çıkarma tembeli olarak =)

      Sil