Sayfalar

11 Haziran 2014 Çarşamba

etkinlik elbisem 2

Hemen savunmaya geçerek başlıyorum bu posta.Çünkü malesef üzerimde fotoğraflayamadığım için gerçkete burada göründüğünden  çok daha tatlı  göründüğünü bilin istiyorum =)
Neden üzerimde fotoğraflamadığıma gelirsek yarın 10günlük bir tatile çıkıyorum etkinlik elbisemi paylaşmadan gitmek istemedim ama  fotoğraflayacak kimseyide bulamayınca sonuç bu oldu.ama ilk fırsatta üzerimde fotoğraflayıp yayınlayacağım.Gerçekten daha sevimli olduğunu kanıtlamalıyım =)


                                 ön kısmında pileler arka kısmı ise lastikle büzgülü

içine penyeden astar diktim

ve arkasındada askısı böyle çarpraz geliyor
Kumaş şifon olduğu için tüm dikişlerinde adının ne olduğuna dair50 çeşit 
 rivayet bulunan ama bana temiz dikiş diye komşumun öğrettiği dikişi uyguladım.bilmeyen varsa bu işe yarar basit dikişi anlatmak için fotoğrafladım

önce makinanın ayağından dikiş payı taşmayacak şekilde düz dikiş dikiyoruz


sonra bu dikişi içte bırakacak şekilde katlayıp makına ayağının altına yerleştiriyoruz

                                        dikiş payının tamamı iğnenin sağında kalacak şekilde yerleştirip düz dikiş atıyoruz.burada tek dikkat etmek gereken ilk dikiş attığınız parçanın kenarlarından iplerin sarkmıyor olması.eğer iplikler sarkarken bu dikişi yaparsak o ipler kıyafetimizin dışına doğru sızıyor dikişin arasından.Denedım yanıldım biliyorum =)

Sonuç bu şekilde.Bu görünen elbisemin iç dikişi
Aslında basitçe ilk adımı tekrar anlatacak olursam ilk dikişi dikerken  (mesela bluz dikiyorsunuz farzedelim)  bluzunuze temiz dikişe başlamak için dikiş payını dışa vermiş olcaksınız.yani ilk fotodaki dikişi atıp üzerinize giymiş olsanız kumaşın düzü dıştayken sizin ilk dikişte bluzu ters giymşsiniz gibi dışta olacak sonra ikinci dikişle o ters dikişi içe almış olacaksınız

=) çok merak ediyorum bu anlatımdan ne anlattığımı anlayıpta uygulaabilen olacakmı =)))
Sanırım detayları anlatma işini ustalara biraksam hepimiz için daha iyi olcak.Yada en azında böyle işleri sabah saatlerinde yapsamda daha düzgün konuşsam =)



10 yorum:

  1. şifon dikmek maharet ister doğrusu.. maşaAllah çook düzgün dikmişsin ellerine sağlık. temiz dikiş yöntemini görünce yıllar öncesine gittim. dikiş kursunda pazenden diktiğimiz geceliklere uygulatmışlardı bize... şifonda zor olmuştur ama temiz ve sağlam olmuştur yoksa çabucak atardı. hayırlı günlerde giy canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolun =) ben dikiş kursuna cesaret edemeyince böyle konu komşu internetten öğreniyorum böyle şeyleri =)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş ellerine sağlık :)) Kumaşda harika bu arada...

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık güzel günlerde giyilsin. Şifon uğraştırıcı bir kumaş her zaman rahat dikilmiyor gerçekten;) güzel bir anlatım yapmışsınız.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel anlatmışsınız, ben de çok seviyorum temiz dikiş yapmayı ama çoğu zaman da üşeniyorum:) elbise de çok güzel görünüyor güle güle giyin, iyi tatiller:)

    YanıtlaSil
  5. Renk ve desen çok hoşuma gitti. Güzel de dikilmiş, bir de üstüne güzelde anlatılmış. Daha ne olsun:) eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ben bile anladim:) tebrikler cok guzel olmus :))

    YanıtlaSil
  7. bana da beklerim..http://nevanurkece.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. bu dikişe bildiğim kadarıyla fransız dikişi diyorlar, acemiyim henüz nereden mi biliyorum singerin kapkalın dikiş teknikleri adlı kitabında gördüm, anlattığınızı ona benzettim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben pek öyle uzun tariflerden anlayamıyorum diye almadım.burda dergisinin anlatımları çok agr geldiğinden.singerinki nasıl anlaşılır bişeymi.bende merak ediyordum

      Sil