Sayfalar

14 Nisan 2014 Pazartesi

kot elbise

Uzun süre ne yapacağımı bilemediğim yine bir liralık tezgahtan aldığım son kumaşlardan olan bu ince kotu sonunda elbise yapmaya karar verdim.


Başlarken eteği kloş yapmayı planlamıştım ama kumaş yetmeyince iş başa düştü hadi bi cesaret.canım anneciğimin kumaşı katlayıp pratik bir etek kesişi vardı evirdim çevirdim.Nasıl olacak diye sonunda buldum =)

Az kalan kumaşınızın boyu etek olmaya yetiyorsa sağ ve solda işaretli olan kısımları bel ölçünüze denk gelinceye kadar katlıyorsunuz.Ok yönünde kesiyorsunuz.elbisemdeki gibi önü tek parça arkası iki parça yarı kloş gibi bir eteğiniz oluyor


Omuz detayları tamamen doğaçlama oldu.Bu parçaları cep kapağı olsun diye yapıp vazgeçmiştim.Birde ne göreyim tam omuz üzerinde kumaşta bi renk açılması var.Bende tuttum o kapakları omuzlara diktim.Hala uç kısımları iyice yerleştirmedim elde sabitlemem gerekiyor.

Elbisenin ön kısmındaki pat aslında etekle birleştiği noktada bitecekken bu şekilde içine giremeyince etektende bir miktar açmak zorunda kaldım.Okısmı benim için stresli oldu ya düzgün yapamazsam patı diye ama neyseki bu işin içindende anlımın akıyla çıktım =)
Başka bir dikiş maceramda buluşmak dileğiyle yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

20 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,çok güzel olmuş.Ama şu pratik etek kesme olayını tam anlayamadım ben yaa..(((Hıımm tekrar baktım azıcık kloş gibi,ölçüler nasıl hesaplanıyor:??

    YanıtlaSil
  2. yuvarlak olan yerlerde bel ölçünüzün 4de birinin olması gerekiyor eksik anlatmışım sanırım.bel ölçünüz80se 20 cm kalıncaya kadar caprazlıyorsunuz kumaşı.etek boyunuda bele oyuntu verdıkten sonra aşağı doğru cm cm ölçerek yuvarlak kesiyorsunuz.anlatma pekte iyi değilim sanırım =) umarın açıklayıcı olmuştur

    YanıtlaSil
  3. Bu şekilde etek kesmeyi bende anneden öğrendim. Ne varsa yine eskilerde var :)) Elbise çok şık olmuş bende de buna benzer bir kumaş var ve ne yapacağına karar veremedim. Bu iyi fikir aslında :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ne varsa annelerde var helede benim gibi kurs yuzu gormeden dikenler icin :-)

      Sil
  4. Ferhan hanım elbiseniz çok hoş olmuş, iyi günlerde giyin inş. Yarım kloş etek kesimini ablam o kadar çok aradı ki, annenizin yöntemi harikaymış :) bende teorik bilgiler edinmiş oldum yeni bi dikişsever olarak :) blogumu da beklerim.. saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende annem yanimda olmadigindan nette baya aradim ama bulamadim :-) sonunda evire xevire buldum.yakinda bu yontemle yuksek bel bi etek dikneyide dusunuyorum.blogunuza gelecegim insallah

      Sil
  5. Çok güzel olmuş elbiseniz elinize sağlık. Pratik etek kesimini ilk fırsatta deneyeceğim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık. çok güzel olmuş.Blogun ismine pek uygun olmamış ama :)) Hiçte amatör bir iş çıkmamış ortaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oylemi diyorsunuz :-) tesekkurler guzel yorumlriniz icin

      Sil
  8. Çok beğendim elbiseyi. Etek kısmı da çok pratik olmuş. Ben çok önceleri bu tarz etek kesmeyi denemiş ama başarısız olmuştum. Tuhaf bir etek çıkmıştı ortaya. Bu harika görünüyor. Ama ben sanırım üst kavisi yapmamıştım. :)

    Ahhhhh bir de kelime doğrulama olmasa canım. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelime dogrulama derken :-) bende gecen sene kavis vermeyi akil edemeden bir pardesu diktimde oyle cozdum sorunu :-)

      Sil
  9. Merhabalar,Hazır kıyafet gibi duruyor .Ellerinize emeklerinize sağlık çok güzel olmuş.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  10. Bu arada kelime doğrulama yorum yazdıktan sonra altta çıkan rakam veya harfleri isterseniz iptal edebiliyorsunuz.Yorum yazanlara bu iş pek bi zor geliyor. bende kaldırmıştım:)

    YanıtlaSil
  11. Ayy benim blogdadami ve.bende baska bloglara gina getiriyorum yazarken :-) sagolun haber ettiginiz icin insallah bulursam kapatirim

    YanıtlaSil
  12. çalışmalarınız çok güzel elinize sağlık. bu etek kesimide gerçekten pratik. komşumun kızı 4 parçalı etek istedi... tek en kumaş almış. çıkardığım kalıp olmayınca sizin kesim yönteminizle başardım, teşekkürler. ama anlamadığım bir şey var: ben 4 parçalı çıkar gibi anladım, olduda.. siz 3 parça oluyor yazmışsınız, atladığım birşey mi var? bir de acaba bizim gibi acemilere daha yardımcı olabilmek için bir kağıdı kumaş gibi düşünüp üzerinde bize o 3 parçayı anlatsanız; çok mu şey istemiş olurum acaba... bu arada etek uçlarını yuvarlamak için ben de baya kafa yordum :)) tekrar teşiekkür ediyorum. elinize sağlık.. şimdide elbise dikmek istiyorum ama casaretim kırılıyor, kalıp işinden pek anlamıyorum, sizin kalıpları çıkardığınız özel bir yöntem var mı,, elbise ve feracelerinizi inceledim çok beğendim ama gögüs kısmını nasıl oturttunuz, pens falan göremedim... keşke zamanınız olsa dikişlerinizi biraz daha ayrıntılı açıklasanız, gerçekten acemi ellerden çıkmışa benzemiyorlar.....sevgiler

    YanıtlaSil
  13. çalışmalarınız çok güzel elinize sağlık. bu etek kesimide gerçekten pratik. komşumun kızı 4 parçalı etek istedi... tek en kumaş almış. çıkardığım kalıp olmayınca sizin kesim yönteminizle başardım, teşekkürler. ama anlamadığım bir şey var: ben 4 parçalı çıkar gibi anladım, olduda.. siz 3 parça oluyor yazmışsınız, atladığım birşey mi var? bir de acaba bizim gibi acemilere daha yardımcı olabilmek için bir kağıdı kumaş gibi düşünüp üzerinde bize o 3 parçayı anlatsanız; çok mu şey istemiş olurum acaba... bu arada etek uçlarını yuvarlamak için ben de baya kafa yordum :)) tekrar teşiekkür ediyorum. elinize sağlık.. şimdide elbise dikmek istiyorum ama casaretim kırılıyor, kalıp işinden pek anlamıyorum, sizin kalıpları çıkardığınız özel bir yöntem var mı,, elbise ve feracelerinizi inceledim çok beğendim ama gögüs kısmını nasıl oturttunuz, pens falan göremedim... keşke zamanınız olsa dikişlerinizi biraz daha ayrıntılı açıklasanız, gerçekten acemi ellerden çıkmışa benzemiyorlar.....sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Bayanlar tek kaliptan istenenen kıyafet dikiliyomus bilen varmı bu basit yontemi

    YanıtlaSil